Facebook Pixel

Отводняване на рудник Асарел

Отводняване на рудник Асарел

Асарел е местност, която се намира в Същинска Средна гора. Тя достига надморска височина от 1000 метра и е разположена в близост до Панагюрище, само на 90 километра от София. Тази област е известна със своите находища на руди, образували се още през късната креда.

През 2018 година, ние от Помпен офис взехме участие в проект, свързан с отводняването на най-големия рудник на Балканите – Асарел в град Панагюрище. Ние доставихме измервателна техника, отчитаща количеството дренирани от стената на рудника води.

Съвместно с екипът на рудника, избрахме разходомерите SITRANS FM MAG P3100 с трансмитер MAG6000 на SIEMENS. Те се отличават с това, че се захранват от автономна акумулаторна батерия, възстановяваща заряда си чрез слънчев панел. В същото време данните се транслират към SCADA системата на рудника. По този начин информацията се предава в реално време 24 часа в денонощието.

Свържете се с нас на телефон: 052 637 161, ако се нуждаете от качествена измервателна техника или средства за автоматизация. Нашите консултанти ще Ви помогнат да направите най-доброто решение за Вашия бизнес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 
 
 

3 × three =