Facebook Pixel

Оптимална ефективност с помпа Grundfos

Оптимална ефективност с помпа Grundfos

Eлектричеството е един от най-използваните ресурси в днешно време. Без значение дали става въпрос за битови, промишлени или селскостопански цели, високият разход на електроенергия е голям проблем. Затова много компании като датската Grundfos се стремят да предложат на своите клиенти не само качествени, но и високоефективни помпи.

Помпата Grundfos е прост, интегрален компонент, който може да намери приложение в почти всеки тип сграда и е подходяща за различни промишлени цели. Тя може да се използва за повишаване на налягането на течностите, които транспортира. Освен това, помпата Grundfos е подходяща и за системи за подаване на прясна вода, отопление и охлаждане.

Но знаете ли, че…?

Помпите консумират 10% от глобалната електрическа енергия и много от използваната енергия е излишно използвана. Друг интересен факт е, че две трети от всички помпени инсталации в днешно време са не само неефективни, но и използват и прекалено много енергия. Често помпите в тях работят непрекъснато на максималната си скорост, независимо от нуждите за потребление.

В действителност тази скорост е оправдана само в 5% от времето. През другото това води до огромни разходи и загуби през целия жизнен цикъл на помпата.

Затова откомпанията Grundfos съветват клиентите си да инвестират в модернизиране на своите помпени инсталации. Замяната може да Ви се струва скъпа инвестиция, но тя ще се оправдае само за няколко години. И след това новата система ще доведе до много икономии.

Ако искате най-добрата ефективност, Ви съветваме да се насочите към високоефективни помпи Grundfos. С тях се спестява 4% от общото потребление на електроенергия и се избягва ненужното потребление.

Чрез преминаването към високоефектината помпа Grundfos, 4% от общото потребление на електроенергия в света биха могли да бъдат спестени. А това се равнява на потреблението в жилищата на 1 милярд души.

Звучи добре нали? А Вие готови ли сете за промяната?

Свържете се с нас на телефони: 052 637 161 и 0888 88 18 59 и нашите сътрудници ще Ви помогнат с професионален съвет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 
 
 

nine + 1 =