Facebook Pixel

Как да изберете водна помпа за Вашите нужди?

Как Да Изберете Водна Помпа За Вашите Нужди

Животът на нашата планета зависи от водата. Всички се нуждаем от нея за питейните си нужди и в ежедневието си за извършване на различни дейности.

Ако живеете в града, едва ли сте се замисляли за устройството на канализацията и как водата достига до нас. Но, ако имате къща на село, вила или къща в отдалечен район от града, може би тя не е част от канализационната мрежа. Често в близост до Вас има кладенец или естествен воден басейн, от който можете да си набавите вода. И тук водната помпа се оказва не просто необходима, но задължителен елемент.

Как да изберете правилната водна помпа?

На пазара можете да откриете голямо разнообразие от водни помпи, различаващи се по своето приложение, устройство и технически характеристики. Някои водни помпи са предназначени за пренос на чиста вода, други за мръсна, а трети за подоване на вода в битови инсталации.

При избора на водна помпа, трябва да обърнете внимание на няколко важни фактора:

Приложение – ако се нуждаето от водна помпа за доставяне на вода за питейни нужди няма смисъл да купувате отводнителна помпа. Затова помислете внимателно какво точно искате да прави водната помпа и се насочете към подходящите продукти.

Максималната дълбочина на източника, от който ще вземате вода и местоположението му спрямо консуматорите. В повечето случаи водната помпа „взима“ вода от едно място – резервоар, кладенец, съд, сондаж, басейн и други. И след това я доставя там, където е необходима – на полето, градината, у дома във водната ни система, в техническа инсталация. В зависимост от източника,  водната помпа може да е потопяема или за сух монтаж.

Капацитет на водната помпа – това е количеството вода, което помпата може да достави с подходящ напор (налягане). Ако помпата има по-малък капацитет, тя би била подходяща за битови нужди. Но не би била подходяща за индустриални такива например.

– Мощност на водната помпа. Колкото помпата е по-мощна, толкова нейният капацитет е по-голям. И обратно. С други думи, колкото по-мощна е водната помпа, толкова по-голямо е налягането, което прави. Водното количество, пренасяна от нея, също е по-голямо.

Ако всичко това Ви обърква, не се притеснявайте! Ние от Помпен офис сме винаги насреща и сме готови да Ви консултираме и помогнем да изберете най-подходящата водна помпа, съобразно нуждите Ви. Свържете се с нас на телефони: 0899 89 87 85, 088888 1859.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 
 
 

sixteen + fourteen =