Facebook Pixel

Каква потопяема помпа за кладенец да изберете?

Каква потопяема помпа за кладенец да изберете

Все повече хора търсят близостта с природата и бягат от големия град. Много от тях избират селата, вилните зони или местности, до които водопроводната мрежа често не достига. В тези случаи се налага да се намери решение, с което да се осигури на дома течаща вода. Много често се използва независим водоизточник – сондаж, резервоар или кладенец.

Повечето системи използват потопяеми помпи. Те издигат водата от подземния кладенец и я доставят в резервоар за съхранение. Оттам хидрофорна помпа тласка водата към водната система на къщата, осигурявайки необходимото налягане.

На пазара можете да откриете голямо разнообразие от потопяеми помпи за кладенец, сондажни помпи и хидрофори. Затова е добре да съобразите избора си не само с Вашите нужди, но и с източника, от който ще се черпи водата. Трябва да знаете на каква дълбочина се намира водата, до какво ниво спада при водочерпене, какъв е диаметърът на корпуса на кладенеца и какво е качеството на водата.

Ако Вашият район има стабилно снабдяване и водата е близо до повърхността, ще бъде много по-лесно да получите достъп на вода за дома си.

Потопяемите помпи за кладенец работят чрез изтласкване на водата нагоре. Това изтласкване изисква по-малко енергия. По тази причина, потопяемите помпи за кладенци са по-ефективни при по-дълбоки кладенци.

Обърнете внимание, че някои потопяеми помпи за кладенец имат и допълнителни приложения – служат за повишаване  налягането на водата директно във водната система на сградата.

Разгледайте потопяемите помпи за кладенец в нашия сайт.

Свържете се с нас на телефон: 0899 89 87 85. Ние ще Ви дадем професионален съвет коя помпа е най-подходяща за Вашите нужди.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 
 
 

1 × 3 =